Recept: Gebakken runder entrecote met West Moreland saus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 runder entrecote
1 potje piccalilly
250 gr winterwortel
250 gr knolselderij
roomboter
suiker
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Winterpeen en knolselderij, maak de winterpeen en knolselderij schoon en snij in gelijk dikke plakken.

  2. Blancheer, kort laten garen in kokend water, deze en spoel ze als ze beetgaar zijn af met koud water.

  3. Smelt de boter in de pan en warm de groente langzaam op.

  4. Voeg 2 eetlepels suiker toe en verwarm het mengsel goed.

  5. Breng de groente met zout op smaak.

  6. Vlees en saus, bak de entrecote goudbruin en zet het vuur daarna laag.

  7. Laat het vlees rustig de gewenste gaarheid bereiken.

  8. Haal het vlees uit de pan en leg het op de borden.

  9. Zet de pan met het braadvocht op een hoog vuur, voeg 4 eetlepels piccalilly toe en kook dit 1 minuut.

  10. Giet de saus over de entrecotes.