Recept: Bretonse gehaktschnitzel met appeltjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

50 gr boter
1 ui gesnipperd
750 gr stevige appels zoals Jonagold geschild in partjes
1 1/2 dl kruidenbouillon van tablet
1/2 el rozemarijnblaadjes
peper
4 Bretonse gehaktschnitzels

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit 20 gr van de boter in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend in 5 min goudgeel en glazig.

  2. Voeg de appelpartjes toe en schenk er de bouillon bij.

  3. Laat de appels in 7 min net gaar stoven.

  4. Roer de rozemarijn en peper naar smaak erdoor.

  5. Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de gehaktschnitzels volgens de gebruiksaanwijzing bruin en gaar.

  6. Serveer de schnitzel met de appeltjes.

  7. Lekker met aardappelpuree.