Recept: Wilde Chinook zalm uit Alaska

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

800 gr verse zalmfilet Chinook Alaska zonder vel
olijfolie
sap van 2 limoenen
1 courgette groen
1 courgette geel
paprika's diverse kleuren
1 sjalotje
1 gekookte rode biet
2 tomaten
zwarte olijven
zeezout
peper uit de molen
2 grote aardappels Nicola of Roseval
verse dille
bieslook
basilicum

Bereidingswijze van het recept

  1. Start met het snijden van de aardappelblokjes, blancheer ze kort en laat ze uitstomen.

  2. Snij mooie blokjes van de overige groenten.

  3. Maak vinaigrette van olijfolie, limoensap, zout, peper in verhouding 4 delen tegen 1 deel limoensap, voeg de groenten en wat fijngesneden verse kruiden toe en laat deze intrekken.

  4. Bij doorgeven de vinaigrette groenten verwarmen tot 50 graden C.

  5. De zalm portioneren, kruiden met zout, peper, kort bakken in tefalpan of grillpan zodat ze mooi rose blijft, de vinaigrette groenten op de zalm plaatsen, verwarm de aardappelblokjes in iets olijfolie en serveer deze met de olijfjes naast de zalm.