Recept: Schol met een risotto van paddestoelen

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 pak Iglo Pacifische schol
200 gr gemengde paddestoelen zoals kastanje shii take witte champigons
2 bosuitjes
500 ml kippenbouillon
1 sjalotje
150 gr risotto rijst
50 ml witte wijn
50 gr parmezaanse kaas
7 takjes verse tijm
1 limoen

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal de schol uit de diepvries en laat de filets ontdooien.

  2. Verwarm de oven voor op 150 graden C.

  3. Rasp de kaas.

  4. Snipper het sjalotje en fruit ze in de olijfolie, in een middelgrote gewone pan zonder kunststof handvaten.

  5. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.

  6. Let op, de rijst moet een beetje glazig worden maar mag beslist niet bruin bakken.

  7. Doe de bouillon en de wijn erbij en breng dit al roerend aan de kook.

  8. Strooi de kaas erover en plaats de pan met deksel 40 minuten in de oven.

  9. Leg de schol op een bord en bestrooi deze met peper en zout.

  10. Haal ze kort door de bloem en zet ze apart.

  11. Ondertussen de paddestoelen en de bosuitjes in grove stukken hakken en in boter gedurende 5 minuten bakken.

  12. Als de rijst uit de oven komt de deksel er niet afhalen maar met het deksel op de pan op het fornuis laten staan om het warm te houden.

  13. Ris wat tijmblaadjes van de takjes.

  14. Schep vlak voor het serveren de paddestoelen met de bosuitjes en de tijm door de risotto.

  15. Laat de pan dan nog even staan met het deksel erop, zodat de smaken lekker door kunnen trekken en de paddestoelen op temperatuur kunnen komen.

  16. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de schol in enkele minuten krokant.

  17. Serveer de gebakken schol met de risotto op een mooi bord.

  18. Garneer met een schijfje limoen.