Recept: Groene kruiden met Sint Pietersvis en tomaatjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 pakje Sint Pietersvis
3 el gehakte verse peterselie
3 el gehakte verse oregano
2 el bieslook
2 el olijfolie
4 teentjes knoflook
1 bakje kleine trostomaatjes
400 gr roseval aardappeltjes
1 rode ui
3 takjes rozemarijn
8 takjes tijm

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Snijd de aardappeltjes in de lengte door vieren en doe ze in een ovenschaal.

  3. Doe hier in partjes gesneden rode ui en twee uitgeperste teentjes knoflook bij.

  4. Ris de blaadjes rozemarijn en tijm van de takjes en meng die met een flinke scheut olijfolie erdoor.

  5. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Zet het gerecht in de oven en laat het in 45 minuten gaar bakken.

  7. Besprenkel een bakplaat met een beetje olijfolie en leg daarop de bevroren Sint Pietersvis.

  8. Hak ondertussen de overgebleven kruiden fijn en doe ze in een kommetje.

  9. Voeg daarbij twee uitgeperste teentjes knoflook en twee eetlepels olijfolie.

  10. Verdeel de groene kruiden over de vis.

  11. Leg de trostomaatjes, de tomaatjes aan de takjes laten bij de vis.

  12. Bak het geheel in 15 minuten gaar.