Recept: Gemarineerde zalm met asperges

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

12 asperges AA
50 gr boter
1 el olie
4 mootjes zalm van 100 gr
8 grote garnalen
100 gr doperwten
100 gr peultjes
1 teentje knoflook
1/2 chilipepertje
1 sjalotje
1 bolletje gember
4 el sojasaus
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout.

  2. Giet het water af en voeg het klontje boter toe.

  3. Snijd het sjalotje, chilipepertje en knoflook fijn en vermeng deze met de sojasaus.

  4. Schil de gember en snijd er kleine blokjes van.

  5. Vermeng de gember met het mengsel van de sojasaus, leg hierin de zalmmootjes en laat ze 20 minuten marineren.

  6. Maak de grote garnalen schoon en snijd ze in stukjes.

  7. Dop de doperwten en maak de peultjes schoon.

  8. Verhit een wokpan met een beetje olie en bak de garnalen, de doperwten en de peultjes beetgaar.

  9. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Bak de zalmfilet in een beetje olie 3 minuten aan elke zijde en voeg op het laatste moment de rest van de marinade toe.

  11. Leg de asperges op een bord en rangschik de zalm en de groenten erbij.