Recept: Gefrituurde gamba's in een jasje

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

20 gamba's
4 rijstwafels
2 eiwit
2 el bloem
1 broccoli
1/4 dl zoete ketjap
1 ui
2 tl sambaolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal.

  2. Klop de eiwitten tot ze licht beginnen te schuimen.

  3. Voeg de bloem toe en klop het door de eiwitten.

  4. Verkruimel de rijstwafels en meng het door het eiwitbloemmengsel.

  5. Verhit de frituurpan met ruim olie tot 180 graden C.

  6. Haal de gamba's door het beslag zodat er een laag rijstbeslag om de gamba's zit en dompel de gamba's 3 minuten onder in de frituur.

  7. Snijd de broccoli in kleine roosjes en doe ze in een passende pan.

  8. Voeg de ketjap, gesneden ui en sambal toe, plaats de deksel op de pan en laat het geheel 6 minuten stoven.

  9. Leg de broccoli op de broden en de gamba's daarop.

  10. Lekker met rijst, mie, gebakken aardappels of brood.