Recept: Gamba's uit de grillpan in rode curry
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 el olijfolie
1 el curry pasta
3 cm gember
1 stengel citroengras
1 rode peper
16 gamba's
10 takken koriander
4 dl kokosmelk
2 blaadjes djeroek poeroet
2 takken Thaise basilicum
2 el rietsuiker
1 el curry pasta
3 cm gember
1 stengel citroengras
1 rode peper
16 gamba's
10 takken koriander
4 dl kokosmelk
2 blaadjes djeroek poeroet
2 takken Thaise basilicum
2 el rietsuiker
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie in de wok en voeg de curry pasta, gesneden gember, gesneden citroengras en gesneden rode peper toe.
Bak het geheel 1 minuut aan onder voortdurend roeren.
Blus af met de kokosmelk, voeg de djeroek poeroet blaadjes, suiker en basilicum toe.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Bak de gamba's in de schil in een hete grillpan of koekenpan aan en voeg ze toe aan de saus.
Laat het geheel 15 minuten door stoven en serveer het gerecht met gekookte rijst.