Recept: Gamba's uit de grillpan in rode curry

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 el olijfolie
1 el curry pasta
3 cm gember
1 stengel citroengras
1 rode peper
16 gamba's
10 takken koriander
4 dl kokosmelk
2 blaadjes djeroek poeroet
2 takken Thaise basilicum
2 el rietsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in de wok en voeg de curry pasta, gesneden gember, gesneden citroengras en gesneden rode peper toe.

  2. Bak het geheel 1 minuut aan onder voortdurend roeren.

  3. Blus af met de kokosmelk, voeg de djeroek poeroet blaadjes, suiker en basilicum toe.

  4. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.

  5. Bak de gamba's in de schil in een hete grillpan of koekenpan aan en voeg ze toe aan de saus.

  6. Laat het geheel 15 minuten door stoven en serveer het gerecht met gekookte rijst.