Recept: Gepocheerde roodbaars in tomatenbouillon

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 stuks venkel
2 el gehakte dille
600 gr roodbaars
1 liter runderbouillon
8 kleine aardappels
4 kleine rode uien
1 el tomatenpuree
7 el olijfolie.

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar.

  2. Verhit drie eetlepels olie in een pan, voeg de tomatenpuree toe en fruit het 1 minuut aan.

  3. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur laag.

  4. Snijd de roodbaars in vier stukken en doe ze bij de bouillon.

  5. Plaats de deksel op de pan en voorkom dat het vocht gaat koken maar laat de vis zachtjes garen in 10 minuten.

  6. Snijd de venkel in partjes, doe hetzelfde met de ui en snijd de aardappelen een keer door.

  7. Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de venkel, de uien en de aardappelen onder voortdurend roeren in ongeveer 8 minuten gaar en bruin.

  8. Meng de dille door de groenten, plaats ze in een diep bord, schep de vis erop en schenk de bouillon over het gerecht.