Recept: Pizza van vijg geitenkaas en honing

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Pizza's

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gr bloem
10 gr gedroogde gist
150 ml hand warme melk
3 tl zout
Voor de saus
2 dl witte wijn
1 dl room
10 blaadjes mint
1/4 bos peterselie
1 sjalot
100 gr geitenkaas
honing
peper
zout
Voor de topping
4 vijgen
100 gr geitenkaas
honing

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de bloem, gist en melk in een kom en kneed tot een stevig deeg.

  2. Voeg dan het zout toe en kneed dit er goed door.

  3. Leg een vochtige theedoek over de schaal en zet op een warme plek om te laten rijzen.

  4. Kook de wijn, room, mint, peterselie, sjalot en honing in tot 1/3 en voeg dan de geitenkaas toe.

  5. Draai dit met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.

  6. Na minimaal 2 uur rijzen het deeg verdelen in balletjes van 50 gram.

  7. Rol deze balletjes met wat bloem uit tot dunne bodems.

  8. Smeer hier de saus op.

  9. Laat een rand van ongeveer een centimeter onbedekt.

  10. Snij de vijgen in plakken en verdeel over de pizza.

  11. Kruimel de geitenkaas over de vijgen en verdeel naar smaak de honing.

  12. Verwarm de oven voor op 220 graden C.

  13. Leg de pizza's op een bakplaat met wat bakpapier en bak ze 10 minuten af tot de bodem mooi gaar is.