Recept: Sopa de Pollo Cubaanse kippensoep

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 rode Spaanse peper
2 1/2 liter water
1 kg kippenvlees
1 kippenbouillontablet
1 tl kruidenzout
1 tl zout
2 teentjes knoflook
2 el tomatenpuree
1 stengel bleekselderij
2 tl gehakte verse oregano
2 tomaten
250 taro uit de toko
250 gr zoete aardappelen
2 groene bakbananen
250 gr pompoen
125 gr wortelen
2 uien
1 el boter
1/2 tl komijn
150 gr vermicelli

Bereidingswijze van het recept

  1. Snij de Spaanse peper in blokjes, hak de bleekselderij en de tomaten fijn en schil de taro en de aardappelen.

  2. Hierna maak je er blokjes van.

  3. Pel dan de bananen snijd er plakjes van 4 centimeter van.

  4. Dan een vies, maar dankbaar werkje, het schillen en schoonmaken van de pompoen.

  5. Snij er hierna blokjes van en doe hetzelfde met de wortelen.

  6. Neem een grote pan en doe hier het water in.

  7. Als het kookt voeg je het kippenvlees toe.

  8. Voor de smaak kun je nu het zout toevoegen.

  9. Kook dat nu 20 minuten, totdat het kippenvlees gaar is.

  10. Nu kunnen de uien, bleekselderij, tomatenpuree, Spaanse peper, oregano en knoflook erbij.

  11. Laat dit 10 minuten koken.

  12. Je bent nu ongeveer op de helft.

  13. Want als de zoete aardappelen, de bakbananen, wortelen, kruidenzout, kippenbouillon en de taro er na 10 minuten ook bij kunnen, moet het nog 45 minuten koken.

  14. Zorg er wel voor dat je niet op een te hoge pit kookt.

  15. Zijn de groenten gaar, dan kun je als laatste de komijn, de boter en de vermicelli toevoegen.

  16. Kook nu nog ongeveer vijf minuten en dan kun je eindelijk genieten van jouw speciale Sopa de Pollo.