Recept: Romige Preisoep met kerrie en garnalen

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr boter
1 el kerriepoeder
2 flinke preistengels in fijne ringetjes gesneden
2 groente bouillonblokjes
2 1/2 dl water
1/2 liter slagroom
1 geschilde aardappel in kleine blokjes
zout
peper
80 gr garnalen
1 zakje croutons

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt in een ruime pan op laag vuur de boter en bak hierin al roerend de kerrie enkele minuten.

  2. Voeg de preiringetjes toe en smoor deze 5 minuten.

  3. Voeg de bouillonblokjes, water, room en aardappel toe en roer alles door elkaar.

  4. Laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken en pureer deze dan met een staafmixer of roer de soep fijn met een garde.

  5. De aardappel zorgt ervoor dat er een mooie gebonden preisoep ontstaat.

  6. Breng de soep op smaak en voeg op het laatste moment de garnalen toe.

  7. Garneer met croutons.

  8. Lekker met warm knoflook stokbrood.