Recept: Paprikasoep met pistou en paling

Meer recepten in de categorie:

Soepen, met vis
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

Voor de soep
6 rode paprika's
1 1/2 liter groentebouillon
2 tenen knoflook
4 sjalotjes
Olijfolie
Zout
Peper
2 stukken paling
uitsluitend van een goede visboer op een natuurlijke manier gerookt snijd deze in hele fijne stukken
Voor de pistou
Grote bos basilicum
zout
1 teentje knoflook,
1 dl olijfolie
ijsblokjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de soep,snijd de paprika's in stukken.

  2. Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak dit kort in olijfolie.

  3. Doe de paprika's erbij en bak deze kort mee.

  4. Blus het af met de groentebouillon en laat het 20 minuten sudderen.

  5. Als het gekookt is, pureer het met de staafmixer.

  6. Breng aan het eind de soep op smaak met zout en peper.

  7. Voor de Pistou,verwijder de blaadjes van de basilicum.

  8. Zet een pan water op en kook dit met zoveel zout dat het water smaakt als zeewater.

  9. Als het water kookt, leg de basilicumblaadjes in de pan en kook ze ongeveer 30 seconden mee.

  10. Haal ze eruit en leg ze in een kom ijskoud water, eventueel met ijsblokjes.

  11. Dep de blaadjes voorzichtig op keukenpapier.

  12. Pureer de basilicum in een blender of met een staafmixer samen met de knoflook en de olijfolie tot een glad maar geen dun papje.

  13. Doe de soep in soepborden, maak het smakelijk met wat creme fraiche, een vleugje pistou en wat kleine stukken paling in het midden.