Recept: Hutspotsoep met worst

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 gr uien
250 gr winterwortel
200 gr aardappels
1 1/2 liter bouillon
4 rundvlees braadworsten
1 takje verse rozemarijn
4 el olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de uien, wortels en aardappels in fijne stukken.

  2. Verhit 4 eetlepels olie in een ruime pan en voeg de uien en de wortels toe.

  3. Bak deze 3 minuten aan en voeg dan ook de aardappels en de rozemarijn toe.

  4. Blus af met de bouillon en breng het geheel aan de kook.

  5. Doe de worsten erbij, draai het vuur laag en laat alles 20 minuten garen.

  6. Neem de worsten uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.

  7. Snijd de worsten in plakken, schep de soep in kommetjes en verdeel de worst over de soep.