Recept: Snelle Bearnaisse saus

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

150 gr boter
3 eierdooiers
1/2 el citroensap
2 el heet water
1/2 el fijngesneden dragon
1/2 fijngesneden kervel
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Smelt 150 gr boter in een magnetronschaal, onafgedekt, in 1 minuut op 700watt.

  2. Klop in een andere magnetronschaal 3 eierdooiers met een 1/2 el citroensap en 2 el heet water los.

  3. Klop de boter erdoor en verwarm, onafgedekt, 1/2 minuut op vol vermogen.

  4. Klop goed door.

  5. Verhit de saus telkens 10 seconden op vol vermogen totdat een geboden saus ontstaat.

  6. Klop tussentijds goed door.

  7. De saus mag niet koken.

  8. Roer een 1/2 el fijngesneden kervel, een 1/2 el fijngesneden dragon, een paar druppels citroensap en peper en zout door de saus.

  9. Lekker bij vis en rood vlees.

  10. Roer in plaats van de kruiden 2 el rode paprika in piepkleine blokjes door de saus.

  11. Lekker bij kip en varkensvlees.

  12. Roer in plaats van de kruiden 2 el ingemaakte peperkorrels door de saus.

  13. Lekker bij wild en rood vlees.