Recept: Salade met verse kapucijners, spek en brie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr verse kapucijners
4 rode uien in halve ringen
300 gr spekblokjes
200 gr brie
1 krop sla
1/2 dl azijn
3 el olijfolie
2 el gehakte peterselie
peper uit de molen

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.

  2. Voeg de vers gepelde kapucijners toe en kook ze in ongeveer 6 minuten beetgaar.

  3. Verhit een pan met de olie en bak hierin de spekblokjes en halve uienringen onder voortdurend roeren 5 minuten aan.

  4. Voeg de gekookte kapucijners toe, 1/4 dl water, draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen.

  5. Was de sla en slinger droog, meng met wat olie en azijn en verdeel over een grote schaal.

  6. Snijd de brie in blokjes en meng ze door de kapucijners en verdeel die over de sla.

  7. Bestrooi het gerecht met gehakte peterselie en serveer met brood of gebakken aardappelen.