Recept: Appelcake

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1/2 citroen
2 kleine appels of 1 grote
120 g suiker
4 el vloeibare margarine
3 eieren
120 g bloem
1 tl bakpoeder
1 el basterdsuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Warm de oven voor op 190 graden.

  2. Rasp het buitenste deel van de citroen af en pers de citroen uit.

  3. Bestrijk een kleine springvorm dun met wat margarine.

  4. Klop de rest van de margarine met de helft van de suiker zacht.

  5. Splits de eieren en klop de eierdooiers door het margarinemengsel.

  6. Voeg wat zout, de geraspte citroenschil en de rest van het citroensap toe.

  7. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.

  8. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop tot het eiwit mooie pieken kan vormen.

  9. Meng de helft van de stijfgeklopte eiwitten door het margarinemengsel en schep dan luchtig de rest erdoor.

  10. Zeef de bloem met het bakpoeder er over en spatel dit er door.

  11. Schil de appels en snijd ze in dunne partjes.

  12. Druppel wat citroensap over de appels en strooi er wat van de suiker over.

  13. Schep het beslag in de vorm en steek de appelpartjes er in.

  14. Strooi de basterdsuiker er over en bak de cake in ong 45 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.

  15. Laat de cake op een rooster afkoelen en snijd hem in puntjes.

  16. Eet de cake lauw of koud.