Recept: Vegetarische Lasagne

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
3

Ingrediënten

1 courgette
1 aubergine
1 ui
1 el olie
5 dl melk
2 1/2 dl water
1 pak lasagne
150 gr roomkaas met kruiden zoals Boursin of Paturain
versgemalen zwarte peper
1 tl Italiaanse keukenkruiden
3 el geraspte kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Vet een rechthoekige ovenschaal in.

  2. Was de courgette en aubergine en snijd beide in plakjes.

  3. Pel en snipper de ui.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui gedurende enkele minuten.

  5. Voeg de melk en het water toe en klop de inhoud van het zakje sauspoeder erdoor.

  6. Breng de saus aan de kook en laat de saus enkele minuten zachtjes koken.

  7. Voeg de roomkaas toe en laat deze al roerend smelten.

  8. Breng de saus pittig op smaak met peper en meng de Italiaanse keukenkruiden erdoor.

  9. Leg 1/3 deel van de courgettes in de schaal en verdeel hierover 1/3 deel van de saus.

  10. Leg hierop 1/3 deel van de lasagnevellen.

  11. Verdeel hierover de helft van de plakjes aubergine en weer de helft van de saus.

  12. Herhaal deze lagen en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.

  13. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  14. Schuif de schaal in de oven en bak de lagagne in 40 minuten gaar.