Recept: Pasta met tomatengratin en courgette

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr pasta penne rigata
1 bouillonblokje
2 el vloeibare margarine
1 courgette
1ui
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 el verse kruiden zoals basilicum, peterselie en bieslook
5 rijpe tomaten
125 gr geitenkaas
1 bekertje halfvette zure room
2 el olie
2 el paneermeel
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  2. Zet een pan water op met een bouillonblokje.

  3. Kook hierin de pasta beetgaar.

  4. Was de tomaten en snijdt ze in dikke plakken.

  5. Pel de ui en de sjalot en snipper ze fijn.

  6. Was de courgette, snijdt deze in de lengte doormidden, snijdt iedere helft nogmaals in de lengte doormidden en snijdt deze in plakjes.

  7. Pel de knoflook.

  8. Verhit de margarine in een pan en bak hierin de courgette 10 minuten lichtbruin.

  9. Pers dan de knoflook erbij en voeg de ui en de sjalot toe.

  10. Snijdt de kruiden fijn tot u ongeveer twee eetlepels vol heeft.

  11. Voeg van het vuur af de zure room toe, voeg naar smaak zout en peper en de helft van de kruiden toe.

  12. Verdeel het courgettemengsel over een ovenschaal, verdeel de pasta erover en leg de tomatenplakken dakpansgewijs boven op de pasta.

  13. Bestrooi de tomaten met verse peper en de resterende kruiden.

  14. Besprenkel het geheel met olie en bak de ovenschotel 20 minuten midden in de oven.

  15. Haal de schaal uit de oven, verdeel de geitenkaas over de schotel en het paneermeel.

  16. Bak het geheel nog 10 minuten in de oven en serveer direct.