Recept: Appel-kaneelmuffins

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
24

Ingrediënten

300 g appelmoes
1 1/2 tl gemalen kaneel
450 g zelfrijzend bakmeel
150 g havervlokken
225 g bruine suiker
550 mL halfvolle melk
3 eieren, losgeklopt
1 1/2 tl vanille-essence
3 el olie
150 mL magere vanilleyoghurt
3 el bruine suiker, extra
3 el havervlokken, extra

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Leg de papieren muffinvormpjes in de bakplaten.

  3. Doe de appelmoes in een kom, roer de helft van de kaneel erdoor en zet dit apart.

  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de rest van de kaneel in een grote kom, roer de havervlokken en de bruine suiker erdoor.

  5. Maak een kuiltje in het midden.

  6. Doe de melk, eieren, vanille-essence, olie en yoghurt in een kom en klop het door elkaar.

  7. Schenk de vloeibare ingredienten in het kuiltje en roer dit alles goed door, roer niet te veel, want het mengsel moet nog wat klonterig zijn.

  8. Door te veel te roeren kunnen de muffins hard worden.

  9. Vul de muffinvormpjes voor de helft met het muffinbeslag, leg een halve eetlepel appelmoesmengsel in elk kuiltje, leg daarop de rest van het muffinbeslag.

  10. Bestrooi dit alles met de bruine suiker en de havervlokken.

  11. Bak de muffins 25 tot 30 minuten tot ze gaar zijn.

  12. Laat ze 5 minuten in de vormpjes afkoelen en zet ze vervolgens op een taartrooster om helemaal af te koelen.