Recept: Roomboter koekjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

Voor het basis deeg
175 gr boter
300 gr suiker
1 ei
zout
350 gr bloem kijk bij de beschrijving voor de benodigdheden bij de verschillende variaties

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een deeg van 175 gr boter, 300 gr suiker, 1 ei, zout, 350 gr bloem.

  2. Hiervan een rol vormen, deze in 3/4 cm dikke plakjes snijden en die 15 minuten bakken bij 175 graden C.

  3. Verschillende variaties op het basis deegKaramelkoekjes 100 gr gehakte roomkaramels door het deeg kneden.

  4. Een rol vormen, door amandelschaafsel rollen, snijden en bakken.

  5. Hazelnoot kandijkoekjes75 gr bloem vervangen door 100 gr gemalen hazelnoten, koekjes van rol snijden, bestrooien met fijne witte kandij, aandrukken en bakken.

  6. Vijgenkoekjes30 balletjes van 150 gr fijngehakte vijgen, 50 gr suiker en 50 gr kokos kneden, tussen 2 dunne koekjes drukken, bakken.

  7. Chocoladekoekjes100 gr gehakte pure chocolade door deeg kneden.

  8. Koekjes in gesmolten melkchocolade dippen.

  9. Moutkoekjes100 gr bloem vervangen door 150 gr Snelkook havermout, lichte basterdsuiker gebruiken en 75 gr rozijnen en 1 eetlepel koekkruiden erdoor mengen.

  10. Jamkoekjes2 theelepels kaneel door deeg, dunnere koekjes van rol snijden, helft met frambozenjam bestrijken, uit helft rondjes of bloemvormpjes steken, op elkaar leggen en bakken.