Recept: Oliebollen 1

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
120 minuten
Aantal personen:
8-10

Ingrediënten

250 gr bloem
5 gr zout
1/2 ei
12 gr gist
1/4 liter lauwe melk
50 gr krenten
50 gr rozijnen
25 gr gesnipperde sukade
1/2 gesnipperde appel

Bereidingswijze van het recept

  1. De bloem en het zout goed vermengen.

  2. Een kuiltje in de bloem maken en hierin het ei breken.

  3. De gist aanmaken met iets lauwe melk en de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken.

  4. Vanuit het midden roerende een glad beslag maken en dit enige minuten laten staan.

  5. Keuren op dikte, het beslag moet in stukken van de lepel vallen.

  6. De gewassen goed uitgelekte krenten, rozijnen, sukade en appel erdoor roeren.

  7. Het beslag met een theedoek afdekken en op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen.

  8. Een frituur of gietijzeren pan voor de helft vullen met olie en goed verhitten totdat er damp van de olie komt.

  9. Met behulp van een vetgemaakte ijslepel de oliebollen vormen en deze in de hete olie laten glijden.

  10. Na ongeveer 3 minuten de oliebollen keren.

  11. Daarna goudbruin bakken in 2 minuten.

  12. De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met suiker en kaneel.