Recept: Hartige miniflapjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

10 velletjes diepvries bladerdeeg
100 gr gehakt
1 tl kerriepoeder
peper
zout
100 gr roompate
gehakte walnoten
1 ei

Bereidingswijze van het recept

  1. Spreid de plakjes bladerdeeg uit en laat ze ontdooien.

  2. Vermeng intussen het gehakt met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en maak er 20 kleine balletjes van.

  3. Meng de walnoten door de pate.

  4. Verdeel in 20 stukjes.

  5. Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.

  6. Leg op 20 vierkantjes een balletje gehakt en op de andere 20 een stukje pate.

  7. Vouw de flapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar.

  8. Verwarm de oven voor op 225 graden C.

  9. Leg de flapjes op een ingevet bakblik.

  10. Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven gaar.

  11. Laat de flapjes in 15 minuten in de oven warm worden.