Recept: Fris gevulde oliebollen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
105 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

1 pak oliebollenmix
1/2 liter water van 40 graden C
3 fris zure appels
1 tl geraspte citroenschil
1 tl geraspte sinaasappelschil
olie om te frituren
poedersuiker
kaneel

Bereidingswijze van het recept

  1. Strooi de oliebollenmix in een kom.

  2. Voeg al roerend het lauwe water toe.

  3. Blijf roeren tot een glad beslag.

  4. Schil de appelen en rasp ze boven het beslag met de grove rasp.

  5. Voeg de sinaasappel en citroenrasp toe en schep dit samen met de appel door het beslag.

  6. Leg een schone, vochtige theedoek over de kom en laat het beslag 30 minuten op een warme, tochtvrije plaats rijzen.

  7. Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden C of tot er een lichte, witte damp vanaf komt.

  8. Doop een ijsboltang of twee eetlepels in de olie en schep bergjes beslag in het frituurvet.

  9. Bak maximaal 5 oliebollen tegelijk in 5 minuten goudbruin.

  10. Draai ze halverwege om.

  11. Neem de oliebollen met de schuimspaan uit de pan en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

  12. Leg de oliebollen op de bakplaat en laat ze in een op 175 graden C ingeschakelde oven in 10 minuten warm en knapperig worden.

  13. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker en eventueel kaneel.