Recept: Fruit met Yoghurtsaus
Recept informatie
Ingrediënten
of 1 rode grapefuit
1 perzik
1/4 watermeloen
150 gr druiven zonder pitjes
1 honingmeloen
Voor de saus
100 gr mascarpone
2 el sinaasappeljam
geraspte schil van 1/2 citroen
1 mespunt gemberpoeder
2 1/2 dl vanilleyoghurt
muntblaadjes
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
Bereidingswijze van het recept
De sinaasappels of de grapefruit schillen, daarbij ook de witte huid verwijderen.
De fruitstukjes voorzichtig uit de vliesjes snijden.
De perzik wassen, halveren, de pit eruit halen en de perzik in dunne plakjes snijden.
De watermeloen ontpitten en bolletjes uit het vruchtvlees steken.
De kleine druiven van de takjes rissen.
De honingmeloen schillen en in reepjes snijden.
Voor de saus de mascarpone in een keukenmachine op de hoogste stand tot creme roeren.
Sinaasappeljam, citroenschil, gember en vanilleyoghurt erbij doen en nog een keer kort opkloppen.
In een schaal doen en afgedekt minstens 1 uur koud wegzetten.
De voorbereide vruchten op een schaal garneren, afdekken en eveneens 1 uur koud wegzetten.
het fruit garneren met de muntblaadjes en de geraspte sinaasappelschil en serveren met de mascarpone yoghurtsaus.