Recept: Zigzagspiesjes met gember

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

4 ongepaneerde varkensschnitzels
3 el roerbakolie
1 el lichte sojasaus
1 el vloeibare honing
10 bolletjes gember
4 bosuitjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de schnitzels in de lengte in 5 repen.

  2. Roer een sausje van de olie, de sojasaus en de honing en marineer de vleesreepjes minstens 1/2 uur in het mengsel.

  3. Halveer de gemberbolletjes.

  4. Snijd de bosuitjes elk in 5 stukjes.

  5. Steek de vleesrepen zigzag aan prikkers of spiesen en prik halverwege een stukje gember en een stukje bosui mee.

  6. Rooster de spiesjes op de hete barbecue in 15 minuten bruin en gaar.

  7. Bestrijk ze tussendoor nog een keer met de marinade.