Recept: Kalkoensate in ketjap marinade
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
400 gr kalkoenfilet
peper
zout
3 el ketjap manis zoet
3 el zonnebloemolie
1 el limoensap uit een flesje
1 mespunt sambal
peper
zout
3 el ketjap manis zoet
3 el zonnebloemolie
1 el limoensap uit een flesje
1 mespunt sambal
Bereidingswijze van het recept
Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 2x2 cm en bestrooi ze met peper en zout.
Meng de ketjap met de olie, het limoensap en de sambal en laat de kalkoen hierin 1/2 uur marineren.
Schep het vlees af en toe om.
verdeel de kalkoenstukjes over 12 barbecuespiesen.
Rooster het vlees op de hete barbecue in 10 minuten goudbruin en door en door gaar.
Bestrijk het tijdens het roosteren regematig met de marinade.