Recept: Geitenkaas met peper tijm olie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 teentje knoflook
1 citroen
1 el groene peperkorrels
2 tl tijmblaadjes
1 dl acaciahoning
3 el olijfolie
6 plakken geitenkaas van 1 1/2 cm dik
of 6 kleine geitenkaasjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper de knoflook.

  2. Boen de citroen schoon, rasp de schil dun af en pers de helft van de citroen uit.

  3. Hak de peperkorrels grof.

  4. Roer de knoflook met de rasp, het sap, de peper, de tijm, de honing en de olie door elkaar en laat de marinade in minstens 20 minuten op smaak komen.

  5. Leg 6 stukken bakpapier van 20x20 cm.

  6. op iets grotere stukken aluminiumfolie.

  7. Verdeel de kaas erover en vouw de folie met het bakpapier langs de kaas omhoog.

  8. Verdeel het olie mengsel erover en rooster de pakketjes 5 minuten op de hete barbecue totdat de kaas iets gesmolten is.