Recept: Sambal petis oedang djawa

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

2 sjalotten
1 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 tl asem
1 tl koenjitpoeder
2 el boter
1 1/2 tl rietsuiker van Gula djawa
3 djeroek poeroetblaadjes
1 stengel sereh
1 wortelstok temoe koenjit
50 gr santen
2 el petis oedang pasta van gegiste garnalen

Bereidingswijze van het recept

  1. Javaanse sambal van garnalenpasta.

  2. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze.

  3. Meng ze met de asem en de koenjit.

  4. Fruit de kruiden in de boter op een lage warmtebron.

  5. Kneus de temoe koentji en snijd de sereh fijn.

  6. Voeg de djeroek poeroetblaadjes, suiker, koenjit en de sereh toe met enkele eetlepels heet water.

  7. Smelt de santen en de petis oedang hierin.

  8. Blijf roeren en laat de sambal 5 minuten sudderen.

  9. Zelfgemaakte sambal is natuurlijk altijd lekkerder.

  10. Goed afsluiten en in de ijskast bewaren.