Recept: Amerikaanse mini hamburgers
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
3 sjalotjes
2 beschuiten
500 gr rundertartaar
2 eieren
3 el fijngesneden peterselie
2 el tomatenketchup
paar druppels tabasco
peper
zout
roerbakolie
2 beschuiten
500 gr rundertartaar
2 eieren
3 el fijngesneden peterselie
2 el tomatenketchup
paar druppels tabasco
peper
zout
roerbakolie
Bereidingswijze van het recept
Snipper de sjalotjes en verkruimel de beschuiten.
Meng de tartaar met de sjalot, de beschuit, de eieren, de peterselie, de tomatenketchup, de tabasco, peper en zout.
Vorm van het mengsel 12 ovale hamburgertjes.
Bestrijk de hamburgertjes rondom licht met roerbakolie en rooster ze op de hete barbecue in 10 minuten bruin en gaar.
Keer ze halverwege.
Leg de hamburgertjes op mini sesambroodjes en garneer ze met plakjes tomaat en augurk, reepjes ijsbergsla en een plakje kaas.