Recept: Zalmrolletjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 120 minutenAantal personen:
5Ingrediënten
2 el mayonaise
3 el gesnipperde bieslook
1/2 tl mosterd
200 gr verse roomkaas op kamertemperatuur
zout
peper
100 gr gerookte zalm
1 tl dillekruid
3 el gesnipperde bieslook
1/2 tl mosterd
200 gr verse roomkaas op kamertemperatuur
zout
peper
100 gr gerookte zalm
1 tl dillekruid
Bereidingswijze van het recept
Roer de mayonaise, bieslook en mosterd door de verse roomkaas en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Spreid een stuk huishoudfolie van 40 cm uit en leg de plakjes zalm er naast elkaar in de breedte op, zodat ze elkaar 1 cm overlappen.
Strooi de dille over de zalm en strijk het roomkaasmengsel erover uit.
Rol de zalm stevig op, begin aan een lange kant.
Wikkel de rol stevig in de folie en draai de uiteinden als een toffeepapiertje dicht.
Laat de zalmrol in de koelkast in minstens 2 uur opstijven.
Verwijder de folie en snijd de zalmrol in plakjes van 1 cm dik.
Leg de rolletjes dakpansgewijs op een schaal.