Recept: Pesto's en tapenade

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Koud
Brood, Beleg3

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

Basilicum pesto
2 bos basilicum ( vers)
120 gr. pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie
30 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)
Gedroogde tomaten pesto
120 gr gedroogde tomaten
120 gr pijnboompitten
30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
1/2 bos basilicum
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel tomatenpuree
Olijventapenade
100 gr zwarte olijven
100gr groene olijven
40 gr.gedroogde tomaten
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
15 gr kappertjes
40 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze van het recept

  1. Basilicum pesto Cutter de basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is.

  2. Vervolgens de pijnboompitten en de Parmezaanskaas toevoegen en een enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is geworden.

  3. Op smaak brengen met peper en zout.

  4. Gedroogde tomaten pesto Cutter de gedroogde tomaten,basilicum samen met de olijfolie en de knoflook in de keukenmachine tot het een gladde massa is.

  5. Vervolgens de pijnboompitten, tomatenpuree en de geraspte Parmezaanse kaas toevoegen en enkele seconden mee cutteren tot het een mooie pesto is.

  6. Op smaak brengen met peper en zout.

  7. Olijventapenade Hak de olijven grof samen met de gedroogde tomaten.

  8. Pers het teentje knoflook uit op de tapenade.

  9. Kappertjes hakken en ook aan de tapenade toevoegen.

  10. Als laatste de olijfolie en de geraspte Parmezaan door de tapenade roeren en op smaak brengen