Recept: Komkommerbootjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1/2 eetlepel rozijnen
1/2 komkommer
2 plakken slagersachterham
1/2 el mayonaise
1 tl gembersiroop
1/2 tl kerriepoeder
1/2 komkommer
2 plakken slagersachterham
1/2 el mayonaise
1 tl gembersiroop
1/2 tl kerriepoeder
Bereidingswijze van het recept
In een kommetje met heet water rozijnen 10 minuten wellen.
Komkommer wassen en in plakken van 2 1/2 cm snijden.
Komkommerschijven halveren en aan de onderkant een dun plakje afsnijden zodat de komkommerstukjes kunnen blijven staan.
Zaadjes verwijderen.
Plakken ham in kleine stukjes snijden.
Rozijnen afgieten en met keukenpapier droogdeppen.
In kom mayonaise, gembersiroop, kerriepoeder, rozijnen en ham goed door elkaar roeren.
Hammengsel over de komkommerbootjes verdelen en beetje aandrukken.
Komkommerbootjes op schaal leggen.