Recept: Jam

Meer recepten in de categorie:

Brood, Beleg

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

300 gram zacht fruit
120 gram gelei suiker speciaal

Bereidingswijze van het recept

  1. Meng in een hoge pan het fruit en de suiker goed door elkaar voordat je de pan op het vuur zet.

  2. Gebruik een houten lepel en breng het geheel al roerend aan de kook.

  3. Laat het mengsel al roerend 1 minuut goed doorkoken.

  4. Vul de pot tot de bovenrand met de hete jam en sluit de pot goed af met het deksel en zet de pot 5 minuten ondersteboven.

  5. Laat de jam daarna goed afkoelen, deze wordt pas stevig tijdens het afkoelen.

  6. Bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

  7. Je kunt de jam ongeopend 6 maanden bewaren en is na openen beperkt houdbaar.