Recept: Croustades met olijvenmousse

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
85 minuten
Aantal personen:
6-8

Ingrediënten

24 sneetjes volkorenbrood
1 el zachte boter
4 tomaten
1 kleine ui
12 zwarte olijven zonder pit
12 groene olijven zonder pit
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
zout
peper
1/3 zakje geraspte Pardano kaas van 100 gr
2 el boter om in te vetten

Bereidingswijze van het recept

  1. Een dag van tevoren klaar te maken.

  2. Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4.

  3. Korstjes van brood snijden.

  4. Met deegroller brood uitrollen.

  5. Met uitsteekvormpje uit ieder sneetje 1 rondje steken.

  6. Bakvormpjes goed invetten.

  7. Broodrondjes met opstaande rand in bakvormpjes drukken.

  8. Bovenkant goed bestrijken met boter.

  9. In midden van oven broodbakjes in 15 minuten knapperig bruin bakken.

  10. Broodbakjes uit vormpjes nemen en op taartrooster laten afkoelen.

  11. Afgekoelde bakjes croustades tot gebruik in goed afgesloten trommel bewaren.

  12. In pan ruim water aan de kook brengen.

  13. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.

  14. Pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

  15. Ui pellen en heel fijn snipperen.

  16. Olijven klein snijden.

  17. In koekenpan olie verhitten.

  18. Ui 1 minuut zachtjes fruiten.

  19. Knoflook pellen, erboven uitpersen en 1 minuut meebakken.

  20. In kom tomaten, ui en olijven door elkaar scheppen.

  21. Op smaak brengen met zout en peper.

  22. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

  23. Voor het serveren van de croustades, de oven voorverwarmen op 200 graden C of gasoven op stand 4.

  24. Olijvenmengsel in croustades scheppen.

  25. Op elke croustade 1 tl kaas strooien.

  26. In midden van de oven kaas in 5 minuten laten smelten.

  27. Direct serveren.