Recept: Cannelon au tune Tonijn Hoorntjes
Recept informatie
Ingrediënten
1 ui
50 gr ontbijtspek
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 blikje tonijn naturel
1 ei
1/2 bosje peterselie
1 flesje dille saus
1 bosje radijs
verse bieslook
peper
zout
Bereidingswijze Dillesaus,
25 gr boter met een fijn gesnipperd uitje even aan fruiten,
35 gr bloem toevoegen en een roux maken.
2,5 dl. bouillon erbij en een sausje maken.
Afmaken met gehakte dille en kookroom, zout en peper.
Bereidingswijze van het recept
Laat het bladerdeeg ontdooien.
De ui schillen en snipperen.
Maak van het spek kleine mini dobbelsteentjes.
Fruit dit tezamen in een koekenpan 5 min.
Voeg nu de tonijn toe en laat de massa koud worden.
De Parmezaanse kaas, eiwit, peper zout en de gewassen gehakte peterselie erdoor mengen.
Nu de bladerdeeg schuin van punt naar punt doorsnijden, zodat er steeds driehoeken van deeg ontstaan.
De einden van de korte zijden met een deegroller of fles dun uitrollen en op dit stuk deeg de vulling verdelen.
Rol het deeg met de vulling samen tot een hoorntje zoals bij croissants.
Verdeel de hoorntjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met het eigeel.
Bak de hoorntjes af in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
In 20 minuten zijn de hoorntjes gereed.
Dit gerecht serveert u als warm tussengerecht op een bordje met wat dillesaus, verse radijs en gehakte bieslook.