Recept: Rijst timbaaltjes op Mexicaanse wijze

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 groene paprika
2 el olie
1 gesnipperde rode ui
1 tl gemalen komijn djinten
200 gr rode rijst
of zilvervliesrijst
6 dl kruidenbouillon
klein blikje maiskorrels
blik rode kievitsbonen
tabasco
zout
peper
75 gr geraspte Engelse Cheddar kaas
of lichtbelegen kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor deze timbaaltjes 1/2 groene paprika in kleine blokjes snijden.

  2. In 2 el olie 1 gesnipperde rode ui met 1 tl gemalen komijn djinten en de paprika beetgaar bakken.

  3. Aan de groenten 200 gr rode rijst of zilvervliesrijst toevoegen en glazig bakken.

  4. Bij de rijst 6 dl kruidenbouillon schenken, het mengsel omroeren en in een gesloten pan zachtjes gaarkoken.

  5. De inhoud van een klein blikje maiskorrels en de halve uitgelekte inhoud van een blik rode kievitsbonen door de rijst scheppen en doorwarmen.

  6. De rijst pittig op smaak brengen met tabasco, zout en peper en er 75 gr geraspte Engelse Cheddar kaas of lichtbelegen kaas doorroeren.

  7. De warme rijst in met olie ingevette vormpjes of kopjes drukken, even laten staan en op borden storten.

  8. Lekker met gehaktballetjes, tacosaus en een groene salade.

  9. De komijn kunt u vervangen door gemalen koriander ketoembar, door de gare rijst 1/2 grof geraspte courgette en winterwortel scheppen.