Recept: Exotische salsarijst

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr santen blok geconcentreerde kokosmelk
3,5 dl heet water
200 gr basmatirijst
1 groene peper
1 rode peper
een rijpe mango
of de uitgelekte inhoud van 2 blikjes mangoschijven
een rijpe vleestomaat
2 lente uien
2 el gehakte koriander
of peterselie
limoen of citroensap
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor de salsa, 100 gr santen blok geconcentreerde kokosmelk aanmaken met 3,5 dl heet water en hierin 200 gr basmatirijst gaarkoken.

  2. Uit de groene en de rode peper de zaadje verwijderen en het vruchtvlees in dunne ringetjes snijden.

  3. Een rijpe mango of de uitgelekte inhoud van 2 blikjes mangoschijven in blokjes snijden.

  4. Een rijpe vleestomaat ontvellen, de zaadjes eruit scheppen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

  5. De rijst, de pepers, de mango, de tomaat en 2 in ringetjes gesneden lente ui door elkaar scheppen en op smaak brengen met 2 el gehakte koriander of peterselie, limoen of citroensap, zout en peper.

  6. Geef de rijst bij geroosterde vis of vlees, of meng er stukjes kip of vis door voor een maaltijdsalade.

  7. Voor de verandering de rijst koken in water met een stukje citroenschil en er 1 rijpe avocado, 1 appel in blokjes en 100 gr gekookte garnalen doorscheppen.

  8. De koriander vervangen door bieslook.