Recept: Charlotte Royal

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten wachttijd 3 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

1 aarbeienrol
5 blaadjes gelatine
65 gr witte basterdsuiker
1 1/2 dl advocaat
1 bakje umer
1 liter slagroom
voor de garnering geklopte slagroom
suikereitjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de aardbeienrol in plakjes van 1 cm dik.

  2. Bedek de bodem en de wanden van een charlottevorm of rechte schaal aansluitend met de plakjes aardbeienrol.

  3. Los de geweekte gelatine op in heet water.

  4. Meng de helft van de basterdsuiker en de advocaat door de Umer en roer de gelatine erdoor.

  5. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker.

  6. Spatel de slagroom luchtig door het Umermengsel en doe dit in de charlottevorm.

  7. Laat de charlotte in de koelkast in 3 uur opstijven.

  8. Stort de charlotte op een mooie schaal en garneer met toefjes slagroom en eventueel kleine, gekleurde suikereitjes.