Recept: Ei Kippetje

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
1

Ingrediënten

1 ei
2 tl smeerleverworst
1 tl creme fraiche
snufje paprikapoeder
zout
peper
reepje rode parika van 1 cm breed
2 rozijntes of krentjes
1 rond melbatoastje
10 gr veldsla

Bereidingswijze van het recept

  1. Ei in 10 minuten hard koken.

  2. Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.

  3. Ei pellen.

  4. Van onderkant van ei stukje afsnijden.

  5. Boven kommetje met theelepeltje dooier voorzichtig uit ei scheppen.

  6. Dooier met vork fijnprakken.

  7. Leverworst en creme fraiche erdoor roeren.

  8. Op smaak brengen met paprikapoeder, zout en peper.

  9. Ei vullen met 2/3 van eiermengsel.

  10. Van paprikareepje 5 kleine driehoekjes snijden.

  11. Met mesje in midden van ei in breedte klein sneetje maken.

  12. 2 Paprikadriehoekjes voorzichtig als snavel erin steken.

  13. Aan bovenkant van ei in lengte dun sneetje maken.

  14. Hier 3 paprikadriehoekjes als kam erin steken.

  15. Op hoogte van ogen met cocktailprikker klein rondje maken en rozijntjes erin drukken.

  16. Toastje met rest van eiermengsel besmeren.

  17. Ei kippetje op toastje zetten.

  18. Op bord veldsla leggen.

  19. Toastje met ei kippetje erop zetten.

  20. Ei kapje halveren en als vleugeltjes aan weerskanten van ei leggen.

  21. Leuk om met kinderen te maken.

  22. Wilt u dit gerecht voor een aantal personen maken, dan moeten de ingredienten vermenigvuldigd worden met het aantal personen.