Recept: Gemarmerde muntcake

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

200 gr boter
200 gr suiker
4 eieren
200 gr bloem
2 tl citroenrasp uit een potje
1 tl bakpoeder
mespunt zout
3 el groene mintsiroop
200 gr poedersuiker
1/8 l slagroom
1 zakje slagroomversteviger
1 dl advocaat

Bereidingswijze van het recept

  1. Vet een rijstrand van 1,5 l in en bestrooi de vorm met bloem.

  2. Schud de overtollige bloem eruit.

  3. Doe de zachte boter met de suiker in een kom en klop alles met de mixer in 7 minuten tot een zachte, romige massa.

  4. Klop de citroenrasp erdoor.

  5. Klop de eieren er 1 voor 1 door.

  6. Voeg een volgend ei pas toe als het vorige is opgenomen.

  7. Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en spatel het deel voor deel door het beslag.

  8. Verdeel het beslag over twee kommen.

  9. Roer door een deel de siroop.

  10. Schep de helft van het lichte beslag in de vorm, daarop het groene beslag en dan de rest van het lichte beslag.

  11. Roer het beslag met een vork voorzichtig door elkaar.

  12. Let daarbij op dat de vork het bakblik niet raakt.

  13. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven van 150 graden C in 1 uur gaar.

  14. De cake is gaar als een erin gestoken satestokje er weer droog uitkomt.

  15. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen.

  16. Keer hem op een rooster en laat de cake verder afkoelen.

  17. Roer voor het glazuur de poedersuiker met wat water tot een glanzende massa, Laat het glazuur over de cake lopen en vervolgens hard worden.

  18. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de slagroomversteviger stijf.

  19. Klop de advocaat erdoor en serveer de advocaat room bij de cake.