Recept: Heldere aardbeienpudding

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 210 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

7,5 blaadje witte gelatine
1/2 liter appelsap
5 eetlepels aardbeien limonadesiroop
500 gr aardbeien
slagroom uit een spuitbus

Bereidingswijze van het recept

  1. In een kom met ruim koud water gelatineblaadjes een voor een onderdompelen en 10 minuten laten weken.

  2. In een kom 4,5 dl appelsap en aardbeien limonadesiroop door elkaar roeren.

  3. In een steelpan 1/2 dl appelsap tegen de kook aanbrengen.

  4. Pan van vuur nemen.

  5. Gelatine uit water nemen en goed uitknijpen.

  6. Al roerende gelatineblaadjes aan het hete appelsap toevoegen.

  7. Blijven roeren tot gelatine is opgelost.

  8. Warme gelatinemengsel door appelsapmengsel in kom roeren.

  9. Laat dit mengsel 30 minuten staan tot het de dikte van ongeklopt eiwit krijgt.

  10. Af en toe roeren.

  11. Intussen aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.

  12. 6 aardbeien achterhouden voor garnering, rest in stukjes snijden.

  13. Als de gelei dik genoeg is, aardbeien erdoor scheppen.

  14. Puddingvorm omspoelen met koud water en aardbeienmengsel erin schenken.

  15. In koelkast aardbeienpudding in 3 uur stijf laten worden.

  16. Rand van pudding voorzichtig losmaken.

  17. Puddingvorm 5 seconden in een bak met heet water zetten.

  18. Platte schaal omspoelen met koud water.

  19. Op puddingvorm leggen.

  20. Samen keren, even flink schudden en pudding op schaal laten glijden.

  21. Rest van aardbeien halveren en hiermee pudding garneren.

  22. Eventueel toefjes slagroom erop spuiten.