Recept: Paashaas cake

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
105 minuten
Aantal personen:
5

Ingrediënten

1 el bloem
125 gr chocolade M & M
75 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr bloem
mespunt zout
150 gr zachte boter
150 gr fijne tafelsuiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eieren op kamertemperatuur
100 gr poedersuiker
3 el vruchtenhagel
roze en gele suikerbloemetjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Vet een konijnvorm in met boter en bestrooi hem met wat bloem.

  3. Schud de overtollige bloem uit de vorm.

  4. Hak de M & M s fijn.

  5. Zeef het bakmeel met de bloem en het zout.

  6. Klop met een mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig in 8 minuten.

  7. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

  8. Voeg pas een volgend ei toe als het eerste geheel is opgenomen.

  9. Spatel de gezeefde bloem en de M & M s deel voor deel voorzichtig door het beslag.

  10. Schep het beslag in de vorm.

  11. Bak de cake in het midden van de oven in 1 tot 1 1/2 uur gaar.

  12. Temper na 30 minuten de oven tot 150 graden C.

  13. De cake is gaar als een erin gestoken sateprikker er droog uitkomt.

  14. Laat de cake 10 minuten rusten, keer de vorm op een plank en laat de cake verder afkoelen.

  15. Roer de poedersuiker met wat water tot een dik papje.

  16. Schep 1 el van het glazuur in een plastic zakje.

  17. Klop door de rest van het glazuur de vruchtenhagel.

  18. Verdeel het roze glazuur over het konijn en laat het drogen.

  19. Knip een klein puntje van het zakje en geef het konijn met het witte glazuur een snoetje en ogen.

  20. Zet met wat glazuur de bloemetjes vast op het konijn.