Recept: Pesto eieren met spek
Recept informatie
Bereidingstijd:
25 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
6 eieren nr. 5
1 el pesto basilicumsaus
2 el olijfolie
2 el gemalen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
50 gr ontbijtspek
4 blaadjes basilicum
1 el pesto basilicumsaus
2 el olijfolie
2 el gemalen Parmezaanse kaas
versgemalen zwarte peper
50 gr ontbijtspek
4 blaadjes basilicum
Bereidingswijze van het recept
Eieren in 10 minuten hard koken.
Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Eieren pellen en in lengte halveren.
Dooiers eruit nemen en in keukenmachine pureren of dooiers in diep bord met vork fijnprakken.
Pesto, olie en kaas door dooiermengsel roeren.
Op smaak brengen met peper.
Mengsel overdoen in spuitzak en tot gebruik in koelkast leggen.
Spek in dunne reepjes snijden.
In droge koekenpan reepjes spek al omscheppend in 3 minuten bruin en knapperig bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Basilicum in reepjes snijden.
Eieren vullen volgens basisrecept.
Garneren met reepjes spek en basilicum.