Recept: Zalm Ei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 bosuitjes
100 gr gerookte zalm
1 citroen
4 eieren
2 el creme fraiche
1 el droge witte wijn
1 tl citroenrasp
1 tl dille
zout
peper
2 el boter
4 takjes dille

Bereidingswijze van het recept

  1. Bosuitjes schoonmaken en in kleine ringetjes snijden.

  2. Zalm in reepjes snijden.

  3. 8 Reepjes achterhouden voor garnering.

  4. Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en afdrogen.

  5. Van citroen 4 dunne plakjes afsnijden.

  6. Plakjes tot op midden insnijden.

  7. Met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden.

  8. Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water.

  9. In steelpan eierschalen 3 minuten laten koken.

  10. Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.

  11. Intussen eieren loskloppen met creme fraiche, wijn, citroenrasp, dille, snufje zout en peper.

  12. Zalm erdoor roeren.

  13. In koekenpan boter laten smelten.

  14. Ui 3 minuten zachtjes bakken.

  15. Eiermengsel toevoegen en al roerend in 5 minuten op zacht vuur laten stollen.

  16. Eierschalen vullen met roerei en in eierdopje zetten.

  17. Garneren door 2 zalmreepjes kruiselings over roerei te leggen.

  18. Citroenplakjes en takjes dille in roerei steken.

  19. Direct serveren.