Recept: Zalm Ei
Recept informatie
Ingrediënten
100 gr gerookte zalm
1 citroen
4 eieren
2 el creme fraiche
1 el droge witte wijn
1 tl citroenrasp
1 tl dille
zout
peper
2 el boter
4 takjes dille
Bereidingswijze van het recept
Bosuitjes schoonmaken en in kleine ringetjes snijden.
Zalm in reepjes snijden.
8 Reepjes achterhouden voor garnering.
Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en afdrogen.
Van citroen 4 dunne plakjes afsnijden.
Plakjes tot op midden insnijden.
Met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden.
Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water.
In steelpan eierschalen 3 minuten laten koken.
Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.
Intussen eieren loskloppen met creme fraiche, wijn, citroenrasp, dille, snufje zout en peper.
Zalm erdoor roeren.
In koekenpan boter laten smelten.
Ui 3 minuten zachtjes bakken.
Eiermengsel toevoegen en al roerend in 5 minuten op zacht vuur laten stollen.
Eierschalen vullen met roerei en in eierdopje zetten.
Garneren door 2 zalmreepjes kruiselings over roerei te leggen.
Citroenplakjes en takjes dille in roerei steken.
Direct serveren.