Recept: Quiche Ei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 plakje bladerdeeg diepvries
1 sjalotje
50 gr ontbijtspek
4 el geraspte oude kaas
4 eieren
1 dl slagroom
zout
peper
nootmuskaat
2 el boter
8 sprietjes bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 225 graden C of gasovenstand 5.

  2. Bladerdeeg op aanrecht in 10 minuten laten ontdooien.

  3. Intussen sjalotje pellen en fijnsnijden.

  4. Spek in reepjes snijden.

  5. Bakplaat bekleden met bakpapier, Uit bladerdeeg 4 rondjes steken.

  6. Op bakpapier leggen.

  7. 1 Eetlepel kaas erover strooien.

  8. In midden van oven in 10 minuten bruin en gaar bakken.

  9. Intussen met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden.

  10. Eierschalen in kom laten leeglopen en omspoelen met heet water.

  11. In steelpan eierschalen 3 minuten laten koken.

  12. Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken.

  13. Eieren loskloppen met slagroom, rest van kaas, zout, peper en nootmuskaat.

  14. In koekenpan boter smelten.

  15. Spek in 3 minuten zachtjes uitbakken.

  16. Ui toevoegen en 3 minuten meebakken.

  17. Eiermengsel toevoegen en al roerend in 5 minuten op zacht vuur laten stollen.

  18. Eierschalen vullen met roerei en in eierdopjes zetten.

  19. Bladerdeegrondje er schuin als dekseltje opleggen.

  20. Bieslooksprietjes in roerei steken.

  21. Direct serveren.