Recept: Broodkrans gevuld met zuidvruchten

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Kerst
Brood, Bakken3

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
12

Ingrediënten

1zakje walnoten, gepeld (55 g), fijngehakt
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
100 g rozijnen
100 g bruine basterdsuiker
3 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels vloeibare honing
100 g fijne suiker
1 eetlepel bloem om te bestuiven
2 blikjes supercroissantdeeg (350 g)
50 g boter
gesmolten kerstkransjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Schep in een kom de walnoten, abrikozen, rozijnen, basterdsuiker, 1 theelepel kaneel en honing door elkaar.

  2. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de rest van de kaneel.

  3. Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit.

  4. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken.

  5. Schep op elk stuk deeg 1 volle eetlepel vulling, vouw het deeg dicht en druk goed aan.

  6. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.

  7. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvormen, met de sluitkant naar boven.

  8. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

  9. Laat de broodkrans nog 5 minuten in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

  10. Garneer de broodkrans met kerstkransjes.

  11. Tip: 'De krans smaakt het lekkerste wanneer hij nog halfwarm is en de vulling een beetje stroperig.

  12. '