Recept: Ansjovis Ei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 blikje ansjovisfilet
1 dl melk
4 eieren
1 kleine ui
16 groene olijven met piment
1 teentje knoflook
2 el fritesaus
2 tl citroensap
1 tl Provencaalse kruiden
12 druppels tabasco
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. In kommetje ansjovisfilet met melk 10 minuten laten weken.

  2. Eieren in 10 minuten hard koken.

  3. Onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen(niet pellen.

  4. Intussen ui pellen en er 8 dunne ringetjes afsnijden, rest fijnsnipperen.

  5. 12 Olijven kleinsnijden.

  6. Ansjovisfilet met keuken papier goed droogdeppen.

  7. 4 Filets achterhouden voor garnering en rest fijnsnijden.

  8. Met scherp mesje voorzichtig kopjes van eieren afsnijden.

  9. Met theelepeltje eierschalen boven kom leegsheppen.

  10. Eierschalen bewaren.

  11. Eieren fijnprakken.

  12. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  13. Fijngesneden ui, olijven en anjovis toevoegen.

  14. Fritesaus, citroensap, kruiden en tabasco erdoor roeren.

  15. Op smaak brengen met zout en peper.

  16. Tot gebruik in koelkast zetten.

  17. Eierschalen vullen met eiermengsel en in eierdopjes zetten.

  18. Garneren met uiringen, rest van olijven en ansjovisfilet.