Recept: Tomatensalade met gemarineerde tonijn

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 blikjes tonijn naturel van 185 gr per stuk
1 grote citroen
7 el olijfolie
1 el kappertjes
1 tl tijm
1 teentje knoflook
zout
versgemalen zwarte peper
600 gr tomaten
100 gr Deense feta kaasblokjes
8 zwarte olijven zonder pit
1/2 zakje verse peterselie 15 gr

Bereidingswijze van het recept

  1. Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.

  2. In zeef tonijn goed laten uitlekken.

  3. Citroen uitpersen.

  4. In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.

  5. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  6. Op smaak brengen met zout en peper.

  7. Tonijn in grove stukken verdelen.

  8. Tonijn en sjalot door dressing scheppen.

  9. Geheel afgedekt in koelkast 1 uur laten intrekken.

  10. Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.

  11. In zeef fetablokjes laten uitlekken.

  12. Fetablokjes halveren.

  13. Olijven in plakjes snijden.

  14. In kopje petersleie fijnknippen.

  15. Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.

  16. Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.

  17. Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen.

  18. Fetablokjes erover verdelen.

  19. Olijven en peterselie erover strooien.

  20. Serveren met ciabatta.