Recept: Fillo Bladerdeegkaasbakje met Roerei

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

8 vellen fillo bladerdeeg uit de diepvries
75 gr boter
1 zakje geraspte belegen kaas van 150 gr
2 plakjes achterham 50 gr
zakje verse bieslook van 25 gr
6 eieren
3/4 dl koffieroom
zout
peper
bakpapier

Bereidingswijze van het recept

  1. Fillo bladerdeeg in 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.

  2. Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4.

  3. Bakplaat bekleden met bakpapier.

  4. Soufflebakjes omgekeerd op bakplaat zetten.

  5. In steelpan 50 gr boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.

  6. Op aanrecht 4 vellen fillo bladerdeeg uitspreiden.

  7. Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.

  8. Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflebakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen.

  9. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.

  10. Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter 25gr geraspte kaas erover strooien, zo dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.

  11. In de oven deegbakjes in 15 minuten bruin en knapperig bakken.

  12. Deegbakjes van soufflebakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten en 25 gr kaas erin strooien.

  13. In oven deegbakjes nog 5 minuten bakken.

  14. Deegbakjes uit de oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.

  15. Tot gebruik in grote, goed afsluibare trommel bewaren.

  16. Ham in dunne reepjes snijden.

  17. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen.

  18. In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.

  19. Rest van kaas erdoor roeren.

  20. In koekenpan rest van boter smelten.

  21. Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.

  22. Deegbakjes op vier borden zetten.

  23. Roerei erin scheppen.

  24. Hamreepjes en bieslook erover strooien.

  25. Direct serveren